Всеукраїнський день бібліотек

Вже 20 років поспіль в Україні відзначають Всеукраїнський день бібліотек.Це свято демонструє глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, адже бібліотека – це оселя людського розуму, скарбниця всіх багатств людського духу та інформаційних технологій.

Колектив районної ЦБС вже не один рік в своє професійне свято подорожує визначними місцями України. Ось і цього року бібліотечні працівники відвідали славетне місто Львів.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5587.JPG

Древній Львів – казкове місто, місто легенд і міфів, збережених в камені, місто князів і ремісників, кованих брам і різьблених статуй, монументальних левів і безкінечних сакральних споруд.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5607.JPG

Бібліотекарі розпочали свою подорож з найвищої точки міста – Замкової гори, з висоти якої розгортається неповторна панорама Львова.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5581.JPG

Також мали можливість відвідати державний історико-культурний музей-заповідник “Личаківський цвинтар”, який з’явився у 1786 році. Личаківський некрополь – одна з туристичних приваб Львова. Саме тут знайшли останній спочинок такі відомі діячі, як письменник Іван Франко, оперна співачка Соломія Крушельницька, видатний композитор Станіслав Людкевич, письменник Маркіян Шашкевич, історик Володимир Барвінський, легендарний композитор і поет Володимир Івасюк, письменниця Габріеля Запольська та багато інших. Також відвідали алеї поховань Героїв УПА, УГА та героїв сучасної України – воїнів АТО.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5614.JPG

/Files/images/jovten_2018/DSCN5626.JPG

Бібліотекарі відвідали відомі майстерні шоколаду, кави, карамелі, прогулялися стародавніми вуличками Львова, побували у комплексі Домініканського монастиря – церкві Пресвятої Євхаристії, біля скульптури всесвітньовідомого художника Никифора Дровняка. Закінчивсямаршрут візитною карткою Львова – Національним академічним театром опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5654.JPG

/Files/images/jovten_2018/DSCN5692.JPG

Приємною несподіванкою для бібліотечних працівників були нагороди від сектору культури РДА, вручені завідувачем Валентиною Зінчук під час святкового колективного обіду в одній з кав’ярень Львова. Почесні грамотизазначний особистий внесок в розвиток бібліотечної справи, активну популяризацію книгивручені бібліотекарям сіл Буяни, Веселе, Ратнів, Чаруків – Наталії Мадей, Лесі Читаєвій, Антоніні Мартинюк, Ользі Барді та бібліотекарю районної бібліотеки для дітейМирославі Крищук.

/Files/images/jovten_2018/DSCN5632.JPG

/Files/images/jovten_2018/DSCN5636.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 282

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.